Welkom bij CFunDivers. Op onze website vind je meer informatie over duiken en snorkelen en dan specifiek in Nederland. Duiken en snorkelen winnen al jaren aan populariteit bij de Nederlanders. We doen het zowel in eigen land als in het buitenland, vaak op exotische plekken met warmer en helder water waar er mooie dingen te zien zijn tijdens het duiken zoals groot koraal of oude wrakken van gezonken schepen. Op deze website geven kan je alvast meer uitleg vinden over het duiken. Maar wat kom je zoal te weten? Hieronder geven we alvast een klein voorproefje.

Ontdek de voordelen van duiken

Duiken is niet alleen leuk en ontspannend. Het bied ook vele voordelen. Door de intensiteit en het feit dat alles onder water gebeurt, zijn er vele fysieke voordelen verbonden aan duiken. Ontdek in ons artikel waarom duiken goed is voor jou gezondheid, zo geraak je misschien nog meer gemotiveerd om te starten met duiken of net meer te gaan duiken in Nederland of het buitenland.

Ontdek de beste duikspots in Nederland

Velen denken dat duiken en snorkelen enkel gaat in exotische landen met blauwe waters en veel koraal. Niets is minder waar. In Nederland zijn er veel indoor en outdoor duiklocaties. Deze zijn ideaal om te starten met duiken of om meer ervaring op te doen. Dit is natuurlijk goed meegenomen als je later naar een meer exotische locatie wilt gaan om te duiken.

Ontdek in ons artikel de beste indoor en outdoor duikspots in Nederland en plan je volgende duiktrainingen.

Ontdek hoe je je materiaal moet onderhouden

Bij duiken zijn er veel belangrijke zaken die je helpen en waar je rekening mee moet houden. Misschien wel het belangrijkste is je materiaal dat je gebruikt om te duiken. Omdat je onder water zit en er enige risico’s mee verbonden zijn, is het belangrijk dat je materiaal altijd in orde is door middel van goed onderhoud. In ons artikel krijg je alvast wat tips en uitleg mee over hoe je je duikmateriaal het best kan onderhouden en hou je ervoor zorgt dat deze een lange tijd mee gaan en veilig zijn om te gebruiken.